sebapoznanie

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Návod na zmenu 2. Pokračovanie

Návod na zmenu 2.                            Pokračovanie                                

 

Spoločným menovateľom všetkých zmien, ktoré chceme uskutočniť, je zmena  vnímania  nášho vnútorného sveta, v ktorom sa nachádzame na svet, ktorý si vysnívame. Nič zázračného, že? Vie to predsa každé dieťa! Pritom práve tu je náš zázrak schovaný.

Deti sa vedia dostať do svojich hier behom sekundy. Často k nim hovoríme a nereagujú.   vo svojom vysnenom svete. Rodič  kričí nepočúvaš ma!  Sú vo svojom svete hier, kde je všetko tak, ako si to predstavujú a celou svojou detskou dušičkou sa stotožňujú s postavou, ktorú práve hrajú.   Sú takmer stále vo svojom hypnotickom tranze, kde ožívajú ich hrdinovia aj strašidlá.

 Deti  vedia snívať, len my si myslíme, že sme z toho v dospelosti vyrástli. Opak je pravdou.

   hypnotickom stave sa neustále nachádzame aj my.  Ak ste presvedčení , že sa vám  niečo nedarí a začnete  vyhutovať  prečo je to tak, tiež ste vo svojej „hypnóze“.  A nedarí sa vám zmena, pretože VERÍTE TOMU, NA ČO STE SA V HYPNÓZE SÚSTREDILI. NAŠLI STE SI DÔVOD, PREČO SA VÁM NEDARÍ.  SÚSTREDILI STE SA DO SVOJHO SVETA A PREŽÍVALI STE TAM X KRÁT SVOJ NEZDAR. SO VŠETKÝMI POCITMI!  REALITA VÁM  POTOM NEUSTÁLE POTVRDZUJE VÁŠ  VNÚTORNÝ SVET.

 Čokoľvek, na čo sa sústredíme, prežívame v mysli s určitými pocitmi. V tom vonkajšom svete sa nám odzrkadľujú tak, ako ICH VO SVOJOM VNÚTRI  PREŽÍVAME.

Divíme sa, že niektorí sú úspešní a niektorí nie. Je ale pravdou, že niektorí  sa naučili svoje vnútro majstrovsky maskovať  a svoje peklo stále prihrievajú. Prežívajú deformitu svojho vnútorného sveta a boja sa ukázať, čo je tam hlboko z detstva potlačené.  Utlačili sme si odvahu ukázať sa svetu s bolesťami duše.

 Dnešná múdrosť sebapoznania  ale hovorí  A PREČO NIE!?

 Čo by sa stalo, keby sa partner, svet dozvedel, že som nie taká šedá myška, za ktorú ma pokladajú? Že viem asertívne povedať, čo som doteraz potláčala, že môžem svoju prirodzenú ženskosť prejaviť , ale aj si ju sama sebe dopriať tým, že si vážim  kvalitné jedlo a doprajem si ho, pretože to chcem.. Nie je hrdinstvom ospravedlňovať  a prijímať svoje  prehrešky...

 Úspechom je dopriať si odhaliť  ako to robím, čo mi teraz  vadí  aký mám dôvod k tomu, že sa mi nedarí. Objavíte tým svoj „aha moment „ ktorý sa stane kľúčovým pre novú zmenu. Vnímajte svoj myšlienkovo pocitový vnútorný svet, v ktorom žijete, uvedomte sa v ňom a prestaňte s ním bojovať. Ak je vaša túžba pre zmenu citeľná až do hĺbky srdca, automaticky sa zapojí vaša filmová produkcia a dokážete si vytvoriť nový cieľový obraz o sebe, kým sa chcete stať. Keď už viete, ako ste robili to, čo nechcete doteraz, budete si vedieť vytvoriť aj opak a cítiť aj vidieť, ako to naozaj chcete po novom.

 Ak sa napríklad neviete presadiť v práci, vnímame svoje vnútorné dôvody, ktoré cítite voči úspechu. Je možné, žesa objaví znovu rovnaký vzorec.  Zistíte, že sa bojíme  otvoriť vlastnej PRIRODZENOSTI, úprimnosti, asertivite, vlastnej odvahe. Úspešní sú preto  vo vašich očiach bohovia a vy menejcenní. Ani si neuvedomíte a ste v hypnotickom tranze, ktorý je s vami už od malička a už tam zase prežívate všetko negatívne, čo už hlava pozná naspamäť.   A potom sa len divíte, že všetko viete, len tá zmena neprichádza.

Nezabúdajte, že zmenou toho, čo nechcete, si meníte svoje charakterové vlastnosti.

Zmena je možná. Len si treba uvedomiť, čo stále opakujete. Precítiť to a nechať odísť. Prijať to. Precítiť prijatie. A vo fáze tvorby sa začať hrať so zmenou ako dieťa, ktoré si vytvára svoju novú rozprávku. Kým to nemáte, je to pre vás iba rozprávka bez zázraku. No snívať môžete kdekoľvek a o čom chcete. Môžete snívať o doteraz milovanom nezdravom jedle ako ho nepotrebujete, ako vaše telo túži zvedavo objavovať nové chute, ktoré vám dodajú dosiaľ nepoznanú energiu a naplnia úplne inými pocitmi sýtosti, radosťou a naštartujú  motor k novej zmene. Tvorte svoje obrazy, ktoré korešpondujú s vašou jedinečnosťou a vašimi možnosťami!

Môžete si predstaviť seba, ako ste urobili revolúciu vo svojom vzťahu, keď s pokojom a úsmevom otvárate ústa a hovoríte partnerovi  niečo, čo spôsobí, že sa váš pancier a status starej osobnosti rozpadne ako dom, ktorý búrate a zostávajú iba ruiny. Urobte niečo, k čomu sa chystáte dlho a nemali ste nikdy odvahu a pritom viete, že je to potrebné pre vašu aj partnerovu sebaúctu!

Môžete si predstaviť, ako odvážne otvárate nový projekt s myšlienkou dať ľuďom  niečo, čo ešte nemali a práve vďaka  svojej odvahe zaujať  novým produktom a uspieť. Prelomiť v sebe bojka a mať odvahu ukázať sa.

Neustále snívajte  o tom, že robíte zmenu, cíťte ju až do morku kostí, úprimne a s radosťou.  Prebuďte v sebe túžbu k  zmene. Cíťte ju v každej bunke svojho tela, ako vás  s radosťou ženie vpred. Vnímajte,  že tu nie je už žiadny múr a stena, nič. Iba bezmedzná túžba a dôvera. Dôvera v pocit, že ste otvorený sebe, vesmíru, vyššiemu vedeniu.  Idete  a konáte tak, ako srdce káže. Cez srdce robíte všetko, cez srdce ide túžba aj energia  tvorenia. Keď cítite, že tvoríte, tvorí s vami aj vesmír, stvoriteľ. Prúdi to, ide to. Nechávate sa tomu úplne oddať. Myseľ tvorí, je  ako dieťa. Je v hypnóze, v tranze tvorenia. Tvorí  z  bodu nula, v bode kde je prijatie, pokoj, kde negatívne emócie ustúpili.

Uvedomíte si,  že neustále tvoríte a neustále ste v „tranze“. Uvedomíte si tiež jeden rozdiel. Že to, čo ste kedysi nechceli,  bola nevedomá  a neriadená tvorba.

Čo je pointou celého tohoto článku?

Ak chcete skutočnú  zmenu, uvedomte  si, čo nechcete a prijmite to.  Uvolnite  nedôveru v seba, uvoľnite negatívne emócie a prijmite sa.  Odvážne sa nasmerujte na cieľ. Začnite  s túžbou snívať . Snívajte s pocitom a filmom toho, čo chcete. Stále snívajte a nevzdávajte sa. Snívanie vám pomáha veriť si. Formujte si úplne nový vnútorný svet. Úplne inú osobnosť vo svojom svete, do ktorého vidíte iba vy sami. Iba vy máte tú moc zmeniť  sa v ňom.

 Robte konkrétne kroky k splneniu sna. Správajte sa v bežnom živote tak, akoby bol váš sen naplnený. Správajte sa s novými charakterovými vlastnosťami, posmeľujte sa a pochválte každý malý úspech.

 Nikto vás nemôže odčarovať, žiadny princ, diéta, či úspech. Vy ste zázrak premeny. Vy ste  svojím svetom.  Vy ste  si ho stvorili. Keď ste vedeli nevedome stvoriť to, čo nechcete, tak je vo vašej mysli stvoriť vedome to, na čo sa úprimne sústredíte.

                                                                                                   S úctou Oľga

 


Cesty k sebe | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014